ßßß Cookit - przepis na Ogórki w occie z chrupiącą cebulką

Ogórki w occie z chrupiącą cebulką

nazwa

Wykonanie

Ogórki do obiadu nie muszą być nudne. U mnie w dosyć nietypowej wersji! Wyszły przepszne !
Składniki:
5 świeżych ogórków,
5 łyżek octu,
5 cebuli,
5 ząbków czosnku,
5 łyżek oleju,
cukier do smaku,
pieprz do smaku,
sól do smaku.
Wykonanie:
Ogórki obrać, przekroić na pół, usunąć gniazda nasienne, zalać wrzącą wodą z trzema łyżkami octu i gotować przez kilka minut. Następnie ogórki wyjąć łyżką cedzakową i posolić. Cebulę posiekać, zrumienić na oleju z roztartym czosnkiem i po chwili wyjąć z oleju. Do tegoż oleju , wlać resztę octu, wsypać cukier, pieprz do smaku i polać tym sosem ogórki. Na końcu obłożyć cebulką i podawać do obiadu lub jako przekąskę.
Źródło:http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com/2015/07/ogorki-w-occie-z-chrupiaca-cebulka.html