ßßß
 
            
         Składniki:Ogórki świeże z łupiną (gruntowe)– 6 kgOcet- 1 szklankaOlej- 1 szklankaCebula- 6 szt.Cukier- 6 łyżekSól- 3 łyżkiPieprz mielony- 3 łyżeczkiWykonanie:Ogórki młode poszatkować na cienkie plasterki z łupą i cebulą. Wsypać pieprz, sól, cukier, dodać olej i ocet i całość dokładnie wymieszać.
Składniki:Ogórki świeże z łupiną (gruntowe)– 6 kgOcet- 1 szklankaOlej- 1 szklankaCebula- 6 szt.Cukier- 6 łyżekSól- 3 łyżkiPieprz mielony- 3 łyżeczkiWykonanie:Ogórki młode poszatkować na cienkie plasterki z łupą i cebulą. Wsypać pieprz, sól, cukier, dodać olej i ocet i całość dokładnie wymieszać. Włożyć do dużego naczynia i zostawić na noc. Następnie nakładać do słoików zalać wytworzoną zalewą i pasteryzować 20 minut
Włożyć do dużego naczynia i zostawić na noc. Następnie nakładać do słoików zalać wytworzoną zalewą i pasteryzować 20 minut