Wykonanie
            Sezon na 
ogórki wciąż trwa.Jakiś czas temu obiecałam Wam przepis na 
sałatkę z 
ogórków.Jest słodko kwaśna i wspaniale przełamuje smak wielu potraw.Tania i szybka do zrobienia.Po zagotowaniu, gotowa do jedzenia już następnego dnia.

Skład:- 2 kg 
ogórków- 1 szklanka 
octu- 1,5 szklanki 
cukru- 1/2 szklanki 
oleju- 2 łyżki 
soli- 2 łyżeczki 
pieprzu- 6 łyżek 
kopruOgórki umyć i pokroić w cienkie plasterki.Posolić i zostawić chwilę aby zdążyły zmięknąć.Następnie resztę dodatków dołączyć do 
ogórków.Wymieszać i przełożyć do słoików.Ja użyłam takich po 
majonezie.Szczelnie zakręcić i zagotować.