Wykonanie
Surówki latem są najlepsze! Warzywa są tańsze niż zimą czy jesienią. Lubię je robić zwłaszcza teraz, gdy jest upał są orzeźwiające lekkie i świeże;)

Składniki:Główka
kapusty białej1
ogórek zielonypęczek
kopru świeżego2 szczypty
soli2 szczypty
pieprzułyżka
octu2 łyżki
cukru2 łyżki
oleju
Wykonanie:Usuwamy zewnętrzne liście z
kapusty, kroimy na cztery części (moim zdaniem lepiej się szatkuje)Następnie szatkujemy
kapustę.Kroimy
ogórka w plastry półksiężyce (szatkuję
ogórka przekrojonego wzdłuż na szatkownicy, jest szybciej i plastry są równe). Nie obieram
ogórka, jest bardziej chrupiący, a jeśli zostaje nam surówka na następny dzień, nadal wygląda i smakuje dobrze.Dodajemy
koper, przyprawiamy. Jeśli macie większą główkę
kapusty wtedy przypraw będziecie potrzebowali więcej;)Mieszamy dłońmi wszystkoPodajemy.