Wykonanie
Tak długo mnie nie było, ale lato to nic innego jak ogrom pracy. Zrobiłam już trochę
przetworów z
ogórków, niestety trochę z nich przerosło i nadawały się tylko na sałatki, więc teraz się nimi dzielę.



Składniki:4 kg
ogórków1\2 kg
czerwonej papryki1\2 kg
marchewki1\2 kg
cebuliWykonanie:
Ogórki obrać, poszatkować,
cebulę pokroić w kostkę.
Marchewkę oczyścić i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Pozbawioną gniazd nasiennych
paprykę pokroić w paski.Zalewa:1 szklanka
octu1 szklanka
cukru1 szklanka
oleju3 łyżki
soli2 łyżeczki
pieprzu2 główki
czosnku (małe)Wykonanie:Wcześniej przygotowaną zalewę wymieszać z pokrojonymi warzywami i odstawić na 2 godziny. Po tym czasie nakładać do czystych słoików, pasteryzować 15 min.