Wykonanie
            To będzie chyba hit moich tegorocznych słoik-owych odkryć. Kocham mizerię więc 
będę się nią delektować nawet w zimie! Wystarczy odlać z niej 
wodę doprawić jak tradycyjną mizerię i do obiadu jak znalazł. Przepis pochodzi z książki 153 
przetwory i dania 
mięsne Siostry Anastazji.

Składniki:1 kg 
ogórków2 
cebule2-3 ząbki 
czosnkupęczek 
koperku1/4 szklanki 
octu1/2 łyżki 
cukrupieprzsólWykonanie:
Ogórki poszatkować, zasolić, odstawić na pół godziny. Dodać drobno posiekany 
koperek, pokrojoną 
cebulę, przeciśnięty przez praskę 
czosnek, 
ocet, 
cukier. Dokładnie wymieszać. Przełożyć do słoików, pasteryzować 20 minut.Zapraszam do oglądania gazetki promocyjnej Biedronka :
