ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopomidory konserwowe 350 gramówszpinak 350 gramówczosnek 1 ząbkiser żółty 2 łyżek stołowychgałka muszkatałowa 1 szczyptaoliwa według uznaniasól według uznaniaciasto na pizze 1 porcjaWykonanie:Oczyszczony szpinak podgotować 2-3 minuty, osączyć, a gdy przestygnie, wycisnąć i grubo pokroić. Oczyszczony czosnek rozgnieść i wymieszać ze szpinakiem. Na cieście rozłożyć posiekane i osaczone pomidory bez skórki, a na nich szpinak. Całość oprószyć solą, startym serem, oraz gałka i skropić oliwa. Piec ok. 25 minut w piekarniku nagrzanym do 220 stopni.Uwagi:Ciasto przygotować w/g przepisu na pizzę z pieczarkami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy z seremPrzetwory weg.Zapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: