Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
pomidory konserwowe 350 gramów
szpinak 350 gramów
czosnek 1 ząbki
ser żółty 2 łyżek stołowychgałka muszkatałowa 1 szczypta
oliwa według uznania
sól według uznaniaciasto na pizze 1 porcjaWykonanie:Oczyszczony
szpinak podgotować 2-3 minuty, osączyć, a gdy przestygnie, wycisnąć i grubo pokroić. Oczyszczony
czosnek rozgnieść i wymieszać ze
szpinakiem. Na cieście rozłożyć posiekane i osaczone
pomidory bez skórki, a na nich
szpinak. Całość oprószyć
solą,
startym serem, oraz gałka i skropić
oliwa. Piec ok. 25 minut w piekarniku nagrzanym do 220 stopni.Uwagi:Ciasto przygotować w/g przepisu na pizzę z
pieczarkami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy z
seremPrzetwory weg.Zapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: