Wykonanie
Spód na tartę:http://kokieteriasmaku.blogspot.com/2013/09/spod-na-tarte.htmlPotrzebne produkty na Nadzienie:300 g
szpinaku200 g
fetyłyżka
jogurtu grecki2 ząbki
czosnkuświeżo zmielony
kolorowy pieprzświeżo zmielona
sól150 g
sera żółtego1 łyżka
oliwyWykonanieTartę pieczemy samą bez nadzienia.Na
oliwie osmażamy
szpinak razem z 2 ząbkami
czosnkuDodajemy
jogurt grecki sól i pierz.Na wystudzoną tartę kładziemy pokrojoną w kostkę
fetę następnie przykrywamy
szpinakiem i posypujemy
serem żółtym. Zapiekamy w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez ok 15 minut. Upieczoną tartę posypujemy świeżo zmielonym
pieprzemSmacznego:)* Moje zdjęcie przedstawia jeszcze nie zapieczoną tartę, ponieważ nie chciałam przed gośćmi ganiać z aparatem:)