Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ser żółty 200 gramów
szynka drobiowa 100 gramów
ogórki sałatkowe 2 sztuk
cebula czerwona 1 sztuk
natka pietruszki 2 łyżek stołowych
oliwa z oliwek 5 łyżek stołowych
ocet 1,5 łyżek stołowych
czosnek 1 ząbki
cukier według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:
Ser pokroić w niewielkie słupki,
szynkę w niewielkie paski, umyte, osuszone
ogórki w półplasterki, a oczyszczoną
cebulę w piórka.
Sos winegret: oczyszczony
czosnek rozetrzeć z odrobiną
soli i wymieszać z
octem oraz
oliwą, doprawić
cukrem oraz
pieprzem.Składniki sałatki wymieszać, posypać posiekaną
natką pietruszki oraz polać sosem i delikatnie przemieszać.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaPotrawy z
seremSałatkiSosy i pastyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: