Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
makaron muszelki 0,5 porcja
pomidorki koktajlowe 100 gramów
ogórek sałatkowy 1 sztuk
cebula czerwona 1 sztuk
wołowina pieczona 300 gramów
natka pietruszki 0,5 pęczek
oliwa 4 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Ugotować
makaron wg przepisu na opakowaniu z dodatkiem łyżki
oleju. Odcedzony przelać zimną
wodą i osączyć. Umyte, osuszone
pomidorki pokroić na połówki lub ćwiartki, a umyty
ogórek w plasterki. Oczyszczoną
cebulę posiekać. Część opłukanej, osaczonej
natki odłożyć, a resztę posiekać. Połączyć wszystkie składniki sałatki, doprawić do smaku
sola oraz
pieprzem, skropić
oliwa i wymieszać.Pokroić
wołowinę w cienkie plastry i zwinąć w ruloniki. Wetknąć
między inne składniki sałatki. Całość udekorować odłożoną
natką.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MakaronemPotrawy z
MięsaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: