ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegokotleciki wieprzowe 8 sztukkapusta czerwona 1 sztukcebula 2 sztuksmalec 1 łyżek stołowychwino czerwone wytrawne 250 mililitrówziele angielskie 2 ziarnagoździki 5 sztukjabłka 1 sztukkonfitura borówkowa 2 łyżek stołowychmarchewka 1 sztukcebula 0,5 sztukseler naciowy 0,5 łodygaoliwa 1 łyżek stołowychwino czerwone wytrawne 50 mililitrówmiód 1 łyżek stołowychpieprz zielony marynowany 10 ziarnapieprz czarny 10 ziarnasos do pieczeni ciemny 250 mililitrówWykonanie:Oczyszczone, posiekane 2 cebule podsmażyć na smalcu, dodać poszatkowaną kapustę, wino, ziele angielskie, goździki oraz starte kwaśne jabłko i dusić ok. 60 minut na małym ogniu. Mieszając, doprawić do smaku solą, pieprzem i borówkami. Kotleciki obsmażyć na smalcu na patelni grillowej, oprószyć solą oraz pieprzem i 10 minut dopiekać w piekarniku w 180 stopniach.Sos: oczyszczoną małą marchewkę, 1/2 cebuli oraz łodygę selera pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na oliwie, dodać zgniecione ziarenka czarnego pieprzu, wino oraz miód i gotować, aż polowa płynu wyparuje. Wlać sos pieczeniowy i gotować 30 minut na małym ogniu. Przecedzić sos i doprawić do smaku sola oraz pieprzem, dodać pieprz zielony.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: