Wykonanie
Warto wiedzieć, że tym, co w
marchwi najzdrowsze jest witamina A. Problem z nią taki, że jest rozpuszczalna w tłuszczach, i razem z tłuszczem należy ją przyjmować. Raczej nie smarujemy
marchewek masłem przed podaniem, a szkoda :) Ja polecam surówkę z dodatkiem
oliwy. Niewiele jej wystarczy, by wydobyć to, co w
marchwi najlepsze.

Potrzebujesz:4 średniej wielkości
marchewki (użyłam
młodych)1 średnie
jabłko, raczej słodkie, może być słodko kwaśne1,5 łyżki
oliwy z oliweksok wyciśnięty z 1/3 części
cytrynyopcjonalnie, jeśli trafi nam się kwaśne
jabłko możemy dosłodzić łyżeczką
cukru.Przygotowanie:
marchew i
jabłko myjemy, obieramy i ścieramy na tarce o małych oczkach. Dodajemy
oliwę i sok, dokładnie mieszamy. Gotowe!Surówka oprócz tego, ze jest zdrowa i pyszna, to jeszcze ma wspaniały aromat. Od razu ma się ochotę zjeść.Smacznego!