Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki 4 sztukpodgrzybki marynowane 2 szklanek
jajka 3 sztuk
cebula 1 sztuk
ogórki kiszone 2 sztuk
jabłka 2 sztuk
majonez 1 szklanek
czosnek 1 ząbki
cukier 1 szczypta
szczypiorek według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Wyszorowane
ziemniaki ugotować w mundurkach, przestudzone obrać i pokroić w grube plastry. Odcedzone podgrzybki pokroić na niewielkie kawałki. Ugotowane, obrane
jajka pokroić w gruba kostkę. Oczyszczoną, posiekana
cebule z blanszować we wrzątku. Obrane
ogórki i
jabłka pokroić w drobna kostkę. Wszystkie składniki przełożyć do salaterki.Wymieszać
majonez z rozdrobnionym
czosnkiem,
cukrem,
sola oraz
pieprzem i polać
sałatkę. Dobrze wymieszać i wstawić na 30 minut do lodówki. Przed podaniem posypać posiekanym
szczypiorkiem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówPotrawy z JajSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: