ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoziemniaki 4 sztukpodgrzybki marynowane 2 szklanekjajka 3 sztukcebula 1 sztukogórki kiszone 2 sztukjabłka 2 sztukmajonez 1 szklanekczosnek 1 ząbkicukier 1 szczyptaszczypiorek według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Wyszorowane ziemniaki ugotować w mundurkach, przestudzone obrać i pokroić w grube plastry. Odcedzone podgrzybki pokroić na niewielkie kawałki. Ugotowane, obrane jajka pokroić w gruba kostkę. Oczyszczoną, posiekana cebule z blanszować we wrzątku. Obrane ogórki i jabłka pokroić w drobna kostkę. Wszystkie składniki przełożyć do salaterki.Wymieszać majonez z rozdrobnionym czosnkiem, cukrem, sola oraz pieprzem i polać sałatkę. Dobrze wymieszać i wstawić na 30 minut do lodówki. Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaPotrawy z GrzybówPotrawy z JajSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: