ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoleszcze 4 sztuksok z cytryny według uznaniarozmaryn 4 gałązkimasło 100 gramówmąka 2 łyżek stołowycholej 3 łyżek stołowychryż 100 gramówcebula 1 sztukpapryka czerwona 1 sztukkoncentrat pomidorowy według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone, sprawione ryby skropić sokiem z cytryny i oprószyć solą oraz pieprzem. Do każdej ryby włożyć po gałązce opłukanego rozmarynu i kawałku masła. Resztę masła stopić i skropić nim ryby. Obtoczone w mace ryby ułożyć w natłuszczonej blasze i piec 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.Ugotować ryż na sypko. Oczyszczona, posiekana cebulę zeszklić na oleju. Dodać oczyszczona, pokrojona w kostkę paprykę i dusić kilka minut. Włożyć ugotowany ryż, dodać łyżkę koncentratu. Mieszając, doprawić sola oraz pieprzem i dusić kilka minut. Podawać z leszczami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: