ßßß Cookit - przepis na Chili con corne z ryżem

Chili con corne z ryżem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 7
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 4
Składnik
Logo Ilość Czego
mięso mielone 500 gramów
olej 2 łyżek stołowych
mieszanka meksykańska 400 gramów
koncentrat pomidorowy 3 łyżek stołowych
papryka czerwona 1/2 sztuk
cebula 1 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznania
mąka 3 łyżek stołowych
ryż 4 sztuk
Wykonanie:
Gotujemy ryż w osolonej wodzie. Mięso mielone wrzucić na rozgrzany olej, dodać cebulę pokrojoną w drobna kostkę oraz paprykę. Wszystko podsmażyć, dodać koncentrat pomidorowy oraz mieszankę meksykańską dolać rosołu lub wody. Gotować 15 minut. Przyprawić Chili con corne według uznania, ponieważ jest bardzo ostra. Sól, pieprz do smaku. Zaciągnąć zawiesiną z mąki i wody. Gotową potrawę podawać z ugotowanym ryżem ewentualnie z pieczywem.
Uwagi:
Osobiście przyprawiam połową opakowania z przyprawą chili con corne.
Autor: wieslawal64
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Meksykańska
Potrawy z Mięsa
Komentarze:
Autor: bunia
Data: 2009-06-26
Witam, świetna potrawa, przepis prosty w przygotowaniu. Ja w zamian przyprawy chili con corne dodaje przyprawe do potraw kuchni meksykanskiej-polecam
Autor: ibeata
Data: 2008-12-11
więc to jest to chili con crone przedtem zastaniawiałam się jak to się robi i co to jest
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5345/Chili-con-corne-z-ryzem