Najprostszy chyba przepis na faszerowane warzywa - można wykorzystać cukinię i paprykę , ale też np. patisonaZarówno faszerowana cukinia, jak i faszerowana papryka jest pyszna i zdrowa :)SKŁADNIKI1 duża cukinia (ok.700g) lub 2 małe2 papryki czerwone1 cebula300g mięsa mielonego(u mnie wieprzowe)1 woreczek ryżusól,pieprzczerwona słodka paprykaolej do smażeniaPRZYGOTOWANIECukinię obieramy ze skórki (jeśli są 2 młode to nie ma takiej potrzeby) i wydrążamy łyżką.Odcinamy wierzchy papryk i usuwamy gniazda nasienne.Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.Cebulę podsmażamy na oleju i dodajemy mięso.Rozdrabniamy je, przyprawiamy solą, pieprzem i mieloną papryką. Do usmażonego mięsa dodajemy ugotowany ryż i dobrze mieszamy.Cukinię posypujemy słodką papryką i nadziewamy farszem warzywa, które układamy w żaroodpornych naczyniach. Przykrywamy papryki ściętymi wierzchami, cukinie możemy jeszcze oprószyć papryką.Podlewamy warzywa niewielką ilością wody.Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy pod przykryciem przez 40 minut.smacznego :)