Wykonanie
Jeśli lubicie gołąbki to ta zapiekanka jest bardzo do niech podobna tyle, że nie trzeba tracić czasu na zawijanie. Robi się ją szybko a smakuje bardzo dobrze i przy tym tak tradycyjnie więc powinna posmakować nawet tym, którzy nie przepadają za kontrowersyjnymi daniami.
Składniki:50 dag
mięsa mielonego1/2 główki małej
kapusty50 dag
pieczarek2
czerwone papryki2
cebule1 szklanka
ryżusól,
pieprzpapryka słodkaUgotowac
ryż. Pokrojoną
kapustę włożyć do garnka z gotującą się
wodą, gotować 5-10 min, odcedzić i odstawić.
Cebulki i
papryki pokroić i podsmażyć. Dodać pokrojone
pieczarki. Dołożyć
mięso, smażyć około 5 minut. Całą zawartość patelni wymieszać z
ryżem i
kapustą. Dodać
przyprawy i przełożyć do żaroodpornego naczynia. Zapiekać ok. 30 minut w temperaturze 150 stopni.Smacznego:)