Wykonanie
            Jeśli lubicie gołąbki to ta zapiekanka jest bardzo do niech podobna tyle, że nie trzeba tracić czasu na zawijanie. Robi się ją szybko a smakuje bardzo dobrze i przy tym tak tradycyjnie więc powinna posmakować nawet tym, którzy nie przepadają za kontrowersyjnymi daniami.

Składniki:50 dag 
mięsa mielonego1/2 główki małej 
kapusty50 dag 
pieczarek2 
czerwone papryki2 
cebule1 szklanka 
ryżusól, 
pieprzpapryka słodkaUgotowac 
ryż. Pokrojoną 
kapustę włożyć do garnka z gotującą się 
wodą, gotować 5-10 min, odcedzić i odstawić. 
Cebulki i 
papryki pokroić i podsmażyć. Dodać pokrojone 
pieczarki. Dołożyć 
mięso, smażyć około 5 minut. Całą zawartość patelni wymieszać z 
ryżem i 
kapustą. Dodać 
przyprawy i przełożyć do żaroodpornego naczynia. Zapiekać ok. 30 minut w temperaturze 150 stopni.Smacznego:)