Wykonanie


Składniki:6 małych
cukinii25 dag
mięsa mielonego1 szklanka ugotowanego
ryżu1
cebula10 dag
pieczarek3 łyżki
olejusól i
pieprzMięso mielone lekko podsmażamy na rozgrzanym
oleju, a następnie dodajemy pokrojoną w kostkę
cebulę.
Mięso mielone z
cebulką............................................W dalszym ciągu smażymy do momentu zarumienienia się
cebuli. Do całości dodajemy pokrojone w plasterki
pieczarki.

Z
pieczarkami..............................................................................Wszystko dusimy pod przykryciem przez około 5-7 minut. Dodajemy
ryż i dokładnie mieszamy doprawiając
solą i
pieprzem.

Z
ryżem.........................................................................
Cukinię płuczemy i każdą kroimy wzdłuż na pół, a następnie wykrawamy miąższ ze środka.

Wykrawanie miąższu..................................................
Cukinie napełniamy farszem
mięsno-
ryżowym , a następnie układamy na rożnie i pieczemy przez około 25-35 minut. Smacznego !

Jeszcze przed pieczeniem...................................................

Faszerowane łódeczki
cukinii.......................................................