Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki 6 sztuk
cukinia 2 sztuk
bakłażan 1 sztuk
papryka różnokolorowa 300 gramów
masło 100 gramów
ser gołda 300 gramów
cebula 2 sztuk
czosnek 4 ząbki
oliwa 3 łyżek stołowych
papryka mielona słodka według uznania
bazylia według uznania
kminek według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone jarzyny pokroić w plasterki lub w paski i razem z
cebulą i
czosnkiem podsmażyć na
oliwie.Wyszorowane
ziemniaki ugotować w mundurkach. Wystudzone, obrane pokroić w plastry, podsmażyć na
maśle i dodać do warzyw. Całość przełożyć do naczynia żaroodpornego, doprawić przyprawami, posypać
startym serem i zapiekać 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaPotrawy z
seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: