ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoziemniaki 6 sztukcukinia 2 sztukbakłażan 1 sztukpapryka różnokolorowa 300 gramówmasło 100 gramówser gołda 300 gramówcebula 2 sztukczosnek 4 ząbkioliwa 3 łyżek stołowychpapryka mielona słodka według uznaniabazylia według uznaniakminek według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone jarzyny pokroić w plasterki lub w paski i razem z cebulą i czosnkiem podsmażyć na oliwie.Wyszorowane ziemniaki ugotować w mundurkach. Wystudzone, obrane pokroić w plastry, podsmażyć na maśle i dodać do warzyw. Całość przełożyć do naczynia żaroodpornego, doprawić przyprawami, posypać startym serem i zapiekać 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaPotrawy z seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: