Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegofilety dorady ze skórką 8 sztuk
czosnek 1 ząbki
wino białe 8 łyżek stołowych
mleko kokosowe 300 mililitrów
sos sojowy 3 łyżek stołowych
sok z limonki 1 sztuk
dymka 1 sztuk
natka pietruszki 1 pęczek
kolendra 1 pęczek
papryczka chili 1 sztuk
papryka czerwona 0,5 sztuk
papryka żółta 0,5 sztukWykonanie:Oczyszczony
czosnek posiekać, a oczyszczoną
dymkę pokroić w krążki i wymieszać z posiekaną
natką pietruszki,
kolendry, posiekaną
papryczką chili oraz
paprykami pokrojonymi w kostkę. Dodać
wino,
mleczko kokosowe,
sos sojowy oraz
sok z limonki i dobrze wymieszać. Do marynaty włożyć umyte
filety rybne i marynować kilka godzin w lodówce, obracając raz na drugą stronę.Rozgrzać piekarnik do 180 stopni. wyjęta z marynaty
rybę i w 2-3 miejscach lekko naciąć skórkę. Filety poskładać parami, skórką na zewnątrz, ułożyć na podwójnym kawałku pergaminu i obficie skropić marynatą. Zawinąć
ryby w pergamin, kilkakrotnie składając go na bokach. piec ok. 30 minut w rozgrzanym piekarniku. Wyjąć i w otwartych paczuszkach rozłożyć na talerzach. Można udekorować
limonką. Podawać z
ryżem basmati.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: