ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegofilety dorady ze skórką 8 sztukczosnek 1 ząbkiwino białe 8 łyżek stołowychmleko kokosowe 300 mililitrówsos sojowy 3 łyżek stołowychsok z limonki 1 sztukdymka 1 sztuknatka pietruszki 1 pęczekkolendra 1 pęczekpapryczka chili 1 sztukpapryka czerwona 0,5 sztukpapryka żółta 0,5 sztukWykonanie:Oczyszczony czosnek posiekać, a oczyszczoną dymkę pokroić w krążki i wymieszać z posiekaną natką pietruszki, kolendry, posiekaną papryczką chili oraz paprykami pokrojonymi w kostkę. Dodać wino, mleczko kokosowe, sos sojowy oraz sok z limonki i dobrze wymieszać. Do marynaty włożyć umyte filety rybne i marynować kilka godzin w lodówce, obracając raz na drugą stronę.Rozgrzać piekarnik do 180 stopni. wyjęta z marynaty rybę i w 2-3 miejscach lekko naciąć skórkę. Filety poskładać parami, skórką na zewnątrz, ułożyć na podwójnym kawałku pergaminu i obficie skropić marynatą. Zawinąć ryby w pergamin, kilkakrotnie składając go na bokach. piec ok. 30 minut w rozgrzanym piekarniku. Wyjąć i w otwartych paczuszkach rozłożyć na talerzach. Można udekorować limonką. Podawać z ryżem basmati.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: