ßßß Cookit - przepis na Zupa z boczniaków i tofu

Zupa z boczniaków i tofu

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 5
(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
oliwa 4 łyżek stołowych
cebula 1 sztuk
dymki 2 sztuk
papryka czerwona 1 sztuk
bulion warzywny 1,5 litrów
fasolka szparagowa 100 gramów
tofu 250 gramów
olej 1 łyżek stołowych
boczniaki 350 gramów
spaghetti 300 gramów
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyszczoną cebulę oraz dymki posiekać, a oczyszczoną paprykę pokroić w paski i razem podsmażyć na rozgrzanej w garnku oliwie. Zalać bulionem i zagotować. Zmniejszyć ogień, włożyć pokrojoną fasolę i gotować 10 minut. Doprawić do smaku.
Tofu pokroić w kostkę, oprószyć sola oraz pieprzem i podsmażyć na oleju. Osaczyć na papierowym ręczniku. Oczyszczone boczniaki pokroić w paski i podsmażyć na pozostałym po tofu tłuszczu.
W osolonym wrzątku ugotować makaron. Osączony dodać do zupy razem z grzybami. Rozlać do miseczek i dodać smażone kostki tofu.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Grzybów
Potrawy z Makaronem
Zupy
Zupy weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12081/Zupa-z-boczniakow-i-tofu