Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
oliwa 4 łyżek stołowych
cebula 1 sztuk
dymki 2 sztuk
papryka czerwona 1 sztuk
bulion warzywny 1,5 litrów
fasolka szparagowa 100 gramów
tofu 250 gramów
olej 1 łyżek stołowychboczniaki 350 gramówspaghetti 300 gramów
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną
cebulę oraz
dymki posiekać, a oczyszczoną
paprykę pokroić w paski i razem podsmażyć na rozgrzanej w garnku
oliwie. Zalać
bulionem i zagotować. Zmniejszyć ogień, włożyć pokrojoną
fasolę i gotować 10 minut. Doprawić do smaku.
Tofu pokroić w kostkę, oprószyć
sola oraz
pieprzem i podsmażyć na
oleju. Osaczyć na papierowym ręczniku. Oczyszczone boczniaki pokroić w paski i podsmażyć na pozostałym po
tofu tłuszczu.W osolonym wrzątku ugotować
makaron. Osączony dodać do zupy razem z
grzybami. Rozlać do miseczek i dodać smażone kostki
tofu.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówPotrawy z
MakaronemZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: