Wykonanie
Składniki:200 g
tofu naturalnego150 g
fasolki szparagowej1 średnia
cebulaotręby gryczane (opcjonalnie, ja dodałam 1 łyżkę)
sól,
pieprz,
curry1 łyżka
oliwytłuszcz do smażenia (u mnie tradycyjnie
olej kokosowy)Wykonanie:
Cebulę drobno siekamy i chwilę podsmażamy.
Fasolkę myjemy i gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy i odstawiamy na chwilę, aż wystygnie. W naczyniu umieszczamy pokrojone w kostkę
tofu,
przyprawy,
oliwę oraz
fasolkę. Wszystko miksujemy blenderem, następnie dodajemy
cebulę i
otręby, dokładnie mieszamy. Gotową masę przekładamy na dobrze rozgrzaną patelnię za pomocą dużej łyżki. Kotleciki wyjdą dosyć małe :-) Smażymy do momentu aż będą mocno przyrumienione z obu stron. Smacznego!