Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mieso gulaszowe z
indyka 500 gramów
cebula 1 sztuk
szpinak 400 gramów
ser żółty 100 gramów
czosnek 4 ząbki
śmietana 200 mililitrów
tymianek 1 łyżek deserowych
bułka tarta 2 łyżek stołowych
olej 120 mililitrówWykonanie:Pokrojone w kostkę
gulaszowa mięso z
indyka oprószyć
solą,
pieprzem oraz
tymiankiem i odstawić na 60 minut w chłodne miejsce. Następnie przesmażyć je do zrumienienia na 100 ml rozgrzanego na patelni
oleju. Dodać
śmietanę i dusić razem 10 minut. Oczyszczona
cebulę oraz
czosnek posiekać.
Czosnek utrzeć dodatkowo z odrobina
soli i razem z
cebulą zeszklić na rozgrzanym w rondlu pozostałym
oleju. Dodać rozmrożony, odciśnięty
szpinak. Doprawić do smaku
sola oraz
pieprzem. W naczyniu do zapiekania ułożyć
szpinak, a na nim
mięso z sosem. Wierzch potrawy posypać tartym
żółtym serem oraz
bułką tartą. Zapiekać ok. 8 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Podawać z
sałatą z
pomidorów i
ziemniakami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaPotrawy z
seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: