ßßß Cookit - przepis na Gulasz z indyka zapiekany ze szpinakiem

Gulasz z indyka zapiekany ze szpinakiem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
mieso gulaszowe z indyka 500 gramów
cebula 1 sztuk
szpinak 400 gramów
ser żółty 100 gramów
czosnek 4 ząbki
śmietana 200 mililitrów
tymianek 1 łyżek deserowych
bułka tarta 2 łyżek stołowych
olej 120 mililitrów
Wykonanie:
Pokrojone w kostkę gulaszowa mięso z indyka oprószyć solą, pieprzem oraz tymiankiem i odstawić na 60 minut w chłodne miejsce. Następnie przesmażyć je do zrumienienia na 100 ml rozgrzanego na patelni oleju. Dodać śmietanę i dusić razem 10 minut. Oczyszczona cebulę oraz czosnek posiekać. Czosnek utrzeć dodatkowo z odrobina soli i razem z cebulą zeszklić na rozgrzanym w rondlu pozostałym oleju. Dodać rozmrożony, odciśnięty szpinak. Doprawić do smaku sola oraz pieprzem. W naczyniu do zapiekania ułożyć szpinak, a na nim mięso z sosem. Wierzch potrawy posypać tartym żółtym serem oraz bułką tartą. Zapiekać ok. 8 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Podawać z sałatą z pomidorów i ziemniakami.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Potrawy z serem
Zapiekanki i Pizze
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12059/Gulasz-z-indyka-zapiekany-ze-szpinakiem