Wykonanie
Od jakiegoś czasu w naszym domu pojawia się
szpinak: a to w wersji sałatkowej (klik), a to w wersji na słodko (klik) czy też w wersji makaronowej (klik). Ostatnio jedliśmy (chyba jedne z najlepszych ever!) krokiety z nadzieniem ze
szpinaku. Ale farsz ten, nie był taki normalny - był z gotowanym
jajkiem i ciągnącym się
serem. Przepis dodaję do ulubionych. Polecam! Z podanego przepisu wychodzi ok 10 krokietów.

'krokiety ze
szpinakiem i
serem żółtym'Składniki:- 10 naleśników (usmażyłam wg tego przepisu)- 1op
mrożonego szpinaku w liściach- 1 ząbek
czosnku- 1 średnia
cebula- 150g
żółtego sera- 2
jajka ugotowane na twardo- 1 surowe
jajko-
bułka tarta- S&P
Cebulę posiekać w drobną kosteczkę i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju/masła. Dodać rozgnieciony
czosnek i zrumienić. Dodać rozmrożony
szpinak i dobrze odparować. Dodać rozgniecione widelcem, obrane
jajka i starty na grubych oczkach
ser żółty. Doprawić
solą i
pieprzem. Podsmażać na patelni do rozpuszczenia się
sera.Nadzienie rozkładać na naleśnikach i zwinąć je w krokiety. Obtoczyć w
jajku i
bułce tartej i usmażyć na dobrze rozgrzanej patelni, na rumiany kolor.Smacznego!