ßßß Cookit - przepis na Makaron zapiekany z mięsem i pieczarkami

Makaron zapiekany z mięsem i pieczarkami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
przepier pomidorowy 200 mililitrów
rosół 1 kostek
makaron świderki 200 gramów
mięso z indyka 200 gramów
pieczarki 10 sztuk
cebula 1 sztuk
śmietana 4 łyżek stołowych
ser żółty 4 łyżek stołowych
olej 3 łyżek stołowych
tymianek według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Ugotować makaron w/g przepisu na opakowaniu. Odcedzony przełożyć do naczynia do zapiekania. Przecier pomidorowy oraz kostkę rosołowa zalać 2 szklankami wody i zagotować. Umyte mięso zmielić i podsmażyć na oleju, zalać przygotowanym sosem pomidorowym i poddusić. Oczyszczone pieczarki pokroić w plastry, a oczyszczoną cebulę posiekać i dodać razem z mięsem do makaronu. Całość przemieszać, oprószyć tymiankiem, polać śmietaną oraz posypać startym żółtym serem. Zapiekać 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Przed podaniem udekorować zapiekankę świeżymi ziołami.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Grzybów
Potrawy z Makaronem
Potrawy z Mięsa
Potrawy z serem
Zapiekanki i Pizze
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11589/Makaron-zapiekany-z-miesem-i-pieczarkami