Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
przepier pomidorowy 200 mililitrówrosół 1 kostek
makaron świderki 200 gramów
mięso z indyka 200 gramów
pieczarki 10 sztuk
cebula 1 sztuk
śmietana 4 łyżek stołowych
ser żółty 4 łyżek stołowych
olej 3 łyżek stołowych
tymianek według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Ugotować
makaron w/g przepisu na opakowaniu. Odcedzony przełożyć do naczynia do zapiekania.
Przecier pomidorowy oraz
kostkę rosołowa zalać 2 szklankami
wody i zagotować. Umyte
mięso zmielić i podsmażyć na
oleju, zalać przygotowanym
sosem pomidorowym i poddusić. Oczyszczone
pieczarki pokroić w plastry, a oczyszczoną
cebulę posiekać i dodać razem z
mięsem do
makaronu. Całość przemieszać, oprószyć
tymiankiem, polać
śmietaną oraz posypać startym
żółtym serem. Zapiekać 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Przed podaniem udekorować zapiekankę świeżymi
ziołami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówPotrawy z
MakaronemPotrawy z
MięsaPotrawy z
seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: