Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
makaron świderki 200 gramów
pieczarki 200 gramów
cebula 1 sztuk
bulion grzybowy 1 kostek
ser żółty 100 gramów
keczup łagodny według uznania
natka pietruszki według uznania
olej według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Ugotować
makaron wg przepisu na opakowaniu na półtwardo.Oczyszczone
pieczarki pokroić w plasterki. Oczyszczoną
cebule pokroić w piórka i usmażyć na patelni, dodać
pieczarki, oprószyć
solą oraz
pieprzem. Mieszając, smażyć 10 minut. Kostkę
bulionową rozpuścić w pół szklance
wody, zalać
grzyby z
cebulą i jeszcze chwilę dusić.Do natłuszczonego naczynia żaroodpornego przełożyć
makaron, polać
sosem grzybowym i posypać
startym serem. Zapiekać ok. 20 minut w 180 stopniach. Przed podaniem polać
keczupem lub
sosem pomidorowym, posypać
natką pietruszki i podawać z
zieloną sałatą.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy mączne weg.Potrawy z
GrzybówPotrawy z
MakaronemPotrawy z
seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: