ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopapryka 4 sztukwędlina 100 gramówpapryczka chili marynowana 1 sztukpomidory suszone 5 sztukryż (ugotowany)5 łyżek stołowychpomidor 1 sztukcebula 1 sztukoliwki zielone z papryką według uznaniaser żółty 100 gramówserek topiony ziołowy (trójkąciki)3 sztukzioła mieszane 4 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umytym, osuszonym papryką odciąć wierzchy i usunąć gniazda nasienne. Drobno pokroić papryczkę chili, pomidor świeży oraz suszone pomidory. Osączone oliwki (mały słoiczek), pokroić w plasterki. oczyszczoną cebulę oraz wędlinę lub pieczeń posiekać.Wymieszać warzywa z ryżem, wędliną, startym żółtym serem. Doprawić posiekanymi ziołami (tymianek, bazylia, natka, szczypiorek), solą oraz pieprzem do smaku. Farszem napełnić papryki do 2/3 wysokości. na wierzchu położyć trójkąciki topionego serka. Przykryć odkrojonymi wierzchami papryk. Zawinąć w folię aluminiową i grillować ok. 25 minut. podawać udekorowane plasterkami oliwek i listkami ziół.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrillaPotrawy z MięsaPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: