ßßß Cookit - przepis na Grillowane nadziewane papryki

Grillowane nadziewane papryki

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
papryka 4 sztuk
wędlina 100 gramów
papryczka chili marynowana 1 sztuk
pomidory suszone 5 sztuk
ryż (ugotowany)5 łyżek stołowych
pomidor 1 sztuk
cebula 1 sztuk
oliwki zielone z papryką według uznania
ser żółty 100 gramów
serek topiony ziołowy (trójkąciki)3 sztuk
zioła mieszane 4 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Umytym, osuszonym papryką odciąć wierzchy i usunąć gniazda nasienne. Drobno pokroić papryczkę chili, pomidor świeży oraz suszone pomidory. Osączone oliwki (mały słoiczek), pokroić w plasterki. oczyszczoną cebulę oraz wędlinę lub pieczeń posiekać.
Wymieszać warzywa z ryżem, wędliną, startym żółtym serem. Doprawić posiekanymi ziołami (tymianek, bazylia, natka, szczypiorek), solą oraz pieprzem do smaku. Farszem napełnić papryki do 2/3 wysokości. na wierzchu położyć trójkąciki topionego serka. Przykryć odkrojonymi wierzchami papryk. Zawinąć w folię aluminiową i grillować ok. 25 minut. podawać udekorowane plasterkami oliwek i listkami ziół.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Grilla
Potrawy z Mięsa
Potrawy z serem
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11796/Grillowane-nadziewane-papryki