Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
papryka 4 sztuk
wędlina 100 gramów
papryczka chili marynowana 1 sztuk
pomidory suszone 5 sztuk
ryż (ugotowany)5 łyżek stołowych
pomidor 1 sztuk
cebula 1 sztuk
oliwki zielone z
papryką według uznania
ser żółty 100 gramów
serek topiony ziołowy (trójkąciki)3 sztuk
zioła mieszane 4 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umytym, osuszonym
papryką odciąć wierzchy i usunąć gniazda nasienne. Drobno pokroić
papryczkę chili,
pomidor świeży oraz
suszone pomidory. Osączone
oliwki (mały słoiczek), pokroić w plasterki. oczyszczoną
cebulę oraz
wędlinę lub pieczeń posiekać.Wymieszać warzywa z
ryżem,
wędliną, startym
żółtym serem. Doprawić posiekanymi
ziołami (
tymianek,
bazylia,
natka,
szczypiorek),
solą oraz
pieprzem do smaku. Farszem napełnić
papryki do 2/3 wysokości. na wierzchu położyć trójkąciki
topionego serka. Przykryć odkrojonymi wierzchami
papryk. Zawinąć w folię aluminiową i grillować ok. 25 minut. podawać udekorowane plasterkami
oliwek i listkami
ziół.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrillaPotrawy z
MięsaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: