Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
papryczka chilli 1 sztuk
cebula 2 sztuk
szynka 200 gramów
makaron świderki 400 gramów
sól według uznania
oliwa 4 łyżek stołowych
ocet 2 łyżek stołowych
pomidory 700 gramów
oliwki zielone 3 łyżek stołowych
ser żółty 2 łyżek stołowychWykonanie:Oczyszczoną papryczkę drobno posiekać. Oczyszczona
cebulę pokroić w kostkę, a
szynkę lub
bekon pokroić w paski.
Makaron ugotować w/g przepisu na opakowaniu. Na rozgrzanej
oliwie zrumienić
szynkę i przełożyć na talerz, a na pozostałym tłuszczu poddusić
cebulę i papryczkę. Skropić
octem. Dodać obrane i i bez nasion, pokrojone w kostkę
pomidory lub lekko rozgniecione
pomidory z puszki. Posolić i poddusić bez przykrycia (ze świeżymi
pomidorami 10 minut, a z puszki - 5 minut). Wymieszać sos z
szynką, gorącym odcedzonym
makaronem, pokrojonymi w talarki
oliwkami, posypać
startym serem i od razu podawać.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MakaronemPotrawy z
MięsaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: