ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopapryczka chilli 1 sztukcebula 2 sztukszynka 200 gramówmakaron świderki 400 gramówsól według uznaniaoliwa 4 łyżek stołowychocet 2 łyżek stołowychpomidory 700 gramówoliwki zielone 3 łyżek stołowychser żółty 2 łyżek stołowychWykonanie:Oczyszczoną papryczkę drobno posiekać. Oczyszczona cebulę pokroić w kostkę, a szynkę lub bekon pokroić w paski. Makaron ugotować w/g przepisu na opakowaniu. Na rozgrzanej oliwie zrumienić szynkę i przełożyć na talerz, a na pozostałym tłuszczu poddusić cebulę i papryczkę. Skropić octem. Dodać obrane i i bez nasion, pokrojone w kostkę pomidory lub lekko rozgniecione pomidory z puszki. Posolić i poddusić bez przykrycia (ze świeżymi pomidorami 10 minut, a z puszki - 5 minut). Wymieszać sos z szynką, gorącym odcedzonym makaronem, pokrojonymi w talarki oliwkami, posypać startym serem i od razu podawać.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MakaronemPotrawy z MięsaPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: