ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopomidory 0,75 kilogramówpapryka czerwona 2 sztukogórek zielony 1 sztukcebula 1 sztukczosnek 2 ząbkibulion 300 mililitrówoliwa 1 łyżek stołowychocet winny 4 łyżek stołowychsok z cytryny 0,5 sztukpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Sparzone pomidory obrać ze skórki. Obrany ogórek pokroić na kawałki. Oczyszczone papryki sparzyć, zdjąć skórkę i pokroić na małe kawałki. Cebule i czosnek oczyścić. Warzywa zmiksować (kilka kawałków papryki i ogórka zostawić do dekoracji), dodając oliwę oraz ocet. Wymieszać z bulionem. Dodać sok z cytryny i doprawić do smaku sola oraz pieprzem. Zupę odstawić na 2,5 godziny do lodówki. Przed podaniem dodać kilka kostek lodu. Udekorować kawałkami ogórka, papryki oraz listkami natki lub bazylii.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: