Wykonanie
Ten przepis sama wymyśliłam bo nie wiedziałam co zrobić z reszta brukwi a szkoda wyrzucić!!Kolor nie jest zachwycając ale myślę ze smak się liczy!!Składniki: 300-400g brukwi, 1-2
marchewki, 1
cebulka,1/2
pora, 3-4 ziemniaczki zależy od wielkości,ok 600-700ml
bulionu mięsnego,
olej, ok 1 łyżki
sosu sojowego,1 łyżeczka startego
imbiru,1 ząbek
czosnku (wyciśnięty lub starty), 3
listki laurowe,
curry,
kolendra,
pieprz cayenne,
kurkuma,
pieprz, szczypta
soli,
majeranek.
Śmietanę słodką
Rama do gotowania( z
czosnkiem i balsamico) lub
mleko kokosowe.
W arzywa pokroić w kostkę(oczywiście przedtem obrać i umyć ).
Cebule obrać , pokroić w kostkę. Do garnka wlać
olej i wrzucić
cebule i podsmażyć. Dodać resztę warzyw,
imbir i
listki laurowe,chwile dusić. Zalać
bulionem i
sosem sojowym. Gotować wszystko pod przykryciem do miękkości. Przyprawić
przyprawami do smaku. Z miksować blenderem. Dolać
śmietanę lub
mleko kokosowe. Jeżeli zupa będzie za gęsta dolać
wody przegotowanej. Ta zupkę można jeść również nie miksowana.