ßßß
Za oknem wiosna!Czas na lekki jogurtowy twarożek z świeżymi ziołami :)Składniki:1 duży kubek jogurtu naturalnego1/2 szklanki siekanych świeżych ziół (bazylia, szczypior, tymianek, oregano, rozmaryn, natka, koper…)1 ząbek czosnkusól i pieprzdodatkowo:gaza (lub papierowe filtry do kawy)sitko
Wykonanie:Sitko wyłożyć podwójnie złożoną gazą (lub 2 papierowymi filtrami do kawy). Wlać do środka jogurt i przykryć folią. Odstawić do odcieknięcia, do lodówki na minimum 24 godziny (a nawet do 48).Po tym czasie twarożek jogurtowy wymieszać z posiekanymi ziołami, przeciśniętym czosnkiem i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Podawać na śniadanie z kromką pumpernikla lub chleba razowego, w towarzystwie warzyw (ogórek, rzodkiewka, pomidory…).Smacznego:)