Wykonanie
            Uwielbiam takie dania. Mogą spokojnie służyć jako zupa, luba jako drugie. Idealnie rozgrzewające, smaczne i 
banalne w przygotowaniu. Wzorowałam się na tym przepisie .

Składniki:2 łyżeczki nasion 
kolendry1 łyżeczka kuminu1 średnia 
dynia butternut
olej do smażenia1 
cebula4 ząbki 
czosnku, obrane, posiekane2- 3 cm kawałek 
imbiru, starty1 
chili1/2 łyżeczki 
kurkumy1/2 łyżeczka 
pieprzy cayenne1 puszka 
mleczka kokosowego1 filiżanka 
wodysólkolendra lub 
natka pietruszki do przybrania
ryż do podania

Wykonanie:Nasiona rozgrzać na patelni i uprażyć. Następnie kiedy ostygną, rozetrzeć w moździerzu. W garnku rozgrzać 
olej. Podsmażyć posiekaną 
cebulę i 
czosnek. Dodać 
przyprawy i podsmażyć. Dodać pokrojoną 
dynię, 
chili, mleczko i 
wodę. Gotować przez około 45 minut. Doprawić do smaku. Podawać z 
ryżem, posypane 
natką lub 
kolendrą. Jeżeli chcemy, możemy podać bez 
ryżu, z mniej odparowanymi płynami, jako gęstą zupę.
