Wykonanie
Do przygotowania smacznego indyjskiego smażonego
ryżu potrzebujesz:2 łyżki
oleju do smażenia1 posiekaną
cebulę1 łyżeczka nasion
kminu rzymskiego2 szklanki ugotowanego
ryżu basmati1/2 łyżeczki czerwonego
chili (lub posiekane zielone
chili)1/4 łyżeczki
kurkumy1/2 łyżeczki
soli3-4 łyzki
wodytrochę posiekanej świeżej
kolendry do dekoracji
Przygotowanie:
Olej rozgrzewamy na patelni, nastepnie wrzucamy
kmin. Po chwili dodajemy posiekaną
cebulkę i solimy. Smażymy
cebulę na brązowo, mieszając.Następnie dodajemy
ryż,
wodę,
chili,
kurkumę i mieszamy. Smażymy
ryż kilka minut.Przybieramy świeżą
kolendrą.Smacznego!