Biszkopt na to przepyszne ciasto najlepiej upiec dzień wcześniej, wtedy łatwiej uda się go pokroić.Lista zakupów na formę 24 x 30 cm:biszkopt:5 jajek1 szklanka cukru*1 szklanka mąki* (3/4 pszennej i 1/4 ziemniaczanej)1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia2 łyżki oleju2-3 łyżki kakaodo przełożenia:mały słoiczek konfitury wisniowejkrem:2 opakowania budyniu o smaku krówkowym (lub toffi)3/4 l mleka4 łyżki cukru1/2 kostki masła4 łyżki likieru kawowego (lub ajerkoniaku) na wierzch:1 puszka kajmaku o smaku kawowym (lub orzechowym)3-4 łyzki płatków migdałowych*1 szklanka=250 mlBiszkopt:Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywno wraz ze szczyptą soli. Powoli wsypywać cukier i ubijać, aż się rozpuści. Dodać żółtka i ponownie wszystko razem ubić.Mąkę przesiać wraz z proszkiem do pieczenia i wraz z kakao dodać d o ubitej ubitej piany. Delikatnie wymieszać łyżką. Wlać 2 łyżki oleju. Ponownie wymieszać.Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać ciasto.Piec 30 min. w 170 st. (grzanie tylko od dołu). Wystudzić i dopiero wyjąć z formy.Na drugi dzień:Zagotować mleko, dodać budynie, cukier i masło. Cały czas mieszać, aż do uzyskania kremu. Wystudzić. Zmiksować. dodać likier i ponownie zmiksować.Płatki migdałowe uprażyć na suchej patelni.Biszkopt przekroić poziomo na pół. Pierwszą część posmarować konfiturą. Następnie posmarować kremem budyniowym. Przykryć drugą częścią biszkoptu i lekko docisnąć. Wierzch posmarować masą kajmakową i posypać płatkami migdałowymi.Ciasto trzymać w chłodnym miejscu.Smacznego życzy oliwek :)