Wykonanie
Dzisiaj szybki i króciutki post, ale w weekend Wam to wynagrodzę!Proponuję szybkie, puszyste i nadziane muffiny. Jak dla mnie w takiej budyniowej wersji świetnie się sprawdzają, więc mam nadzieję, że Wy też je polubicie!Składniki:200g
mąki1,5 łyżeczki
proszku do pieczenia3 łyżeczki niesłodzonego
kakao3/4 szklanki
cukru1
jajko1/2 szklanki
oleju1 szklanka
mlekabudyń o smaku
krówkiPrzygotowanie:
Budyń przygotować według instrukcji na opakowaniu i odstawić.Do miski wbić
jajko, wlać
mleko,
olej , dodać
cukier i wszystko wymieszać. Wsypać suche składniki i ponownie połączyć ze sobą.Do papilotek nakładamy po łyżce ciasta, następnie łyżeczka budyniu i znowu nakładamy ciasto.Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni i pieczemy przez 25 min.Po wystygnięciu posypujemy
cukrem pudrem i zajadamy.Smacznego! :)