ßßß
przepis na ok. 40 serniczkówBezglutenowyZawiera:CukierJajaNabiałChrupiące z zewnątrz, delikatne i miękkie w środku. Mogą być świetnym śniadaniem lub kolacją. Pokochałam je od pierwszego kęsa :-)1. Ser zmiel lub rozdrobnij widelcem. 2. Dodaj do niego cukier, sól, jajko, mąkę i dokładnie wymieszaj. 3. Masę przełóż na posypaną mąką stolnicę i uformuj wałeczki o średnicy 2–3 cm. 4. Ostrym nożem potnij na kawałki długości 1 cm i obtocz w mące. Jeśli podczas cięcia serniczki stracą swoją okrągłą formę, możesz uformować je rękoma. 5. Smaż na rozgrzanym oleju, rumieniąc z obu stron. 6. Usmażone serniki odsącz na ręczniku papierowym z nadmiaru oleju. 7. Podawaj na gorąco, z kleksem śmietany, polane miodem lub syropem.

Przepis pochodzi z tradycyjnej rosyjskiej książki kucharskiej. Zamieniłam jedynie mąkę pszenną na ryżową.Bezglutenowy chlebSłodka zupa z kasztanami i warzywami korzeniowymi