ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegofilet z dorsza 400 gramówcytryna 1 sztukcebula 1 sztukmasło 1 łyżek stołowychpieczarki 250 gramówpapryka czerwona 0,5 sztukpasztet 100 gramówmąka 2 ząbkijajka 2 sztukolej według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone filety skropić sokiem z cytryny. Oczyszczoną, posiekana cebulę zeszklić na maśle. Dodać oczyszczone drobno pokrojone pieczarki oraz paprykę i dusić kilka minut. Dodać pasztet, mieszając, doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Oprószyć rybę pieprzem oraz solą, posmarować przygotowanym farszem, złożyć na pół, spiąć wykałaczkami. Oprószyć mąką, obtoczyć w rozmąconym jajku i smażyć na oleju z obu stron. Podawać z podsmażonymi ziemniakami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrzybówPotrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: