Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
pieczarki 200 gramówtłuszcz według uznania
szynka 150 gramów
natka pietruszki według uznania
keczup 4 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
mąka 150 gramów
twaróg 150 gramów
margaryna 150 gramów
proszek do pieczenia 0,5 łyżek deserowych
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone, drobno pokrojone
pieczarki usmażyć na tłuszczu i wymieszać z posiekana
natka, zmielona
szynką oraz
keczupem. Doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem.Do przesianej
maki dodać
zmielony ser,
margarynę, szczyptę
soli oraz
proszek do pieczenia i posiekać nożem, a
potem szybko zagnieść ciasto.
Ciastem wylepić karbowane foremki do pieczenia. Napełnić je farszem i piec ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, aż babeczki się zrumienią.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówPotrawy z
MięsaPotrawy z
seremWielkanocZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: