ßßß Cookit - przepis na Babeczki kruche z pieczarkami i szynką

Babeczki kruche z pieczarkami i szynką

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
pieczarki 200 gramów
tłuszcz według uznania
szynka 150 gramów
natka pietruszki według uznania
keczup 4 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
mąka 150 gramów
twaróg 150 gramów
margaryna 150 gramów
proszek do pieczenia 0,5 łyżek deserowych
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyszczone, drobno pokrojone pieczarki usmażyć na tłuszczu i wymieszać z posiekana natka, zmielona szynką oraz keczupem. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Do przesianej maki dodać zmielony ser, margarynę, szczyptę soli oraz proszek do pieczenia i posiekać nożem, a potem szybko zagnieść ciasto. Ciastem wylepić karbowane foremki do pieczenia. Napełnić je farszem i piec ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, aż babeczki się zrumienią.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Potrawy z Grzybów
Potrawy z Mięsa
Potrawy z serem
Wielkanoc
Zapiekanki i Pizze
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11927/Babeczki-kruche-z-pieczarkami-i-szynka