ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegojajka 5 sztukcukier 5 łyżek stołowychcukier waniliowy 1 sztukbudyń smietankowy 1 sztukmąka tortowa 0,75 szklanekproszek do pieczenia 1 łyżek deserowychgalaretka wiśniowa 1 sztukśmietana kremówka 0,5 litrówcukier według uznaniażelatyna 1 łyżek stołowychdżem wiśniowy 4 łyżek stołowychwiśnie 1 kilogramówWykonanie:Jajka ubić z 5 łyżkami cukru i cukrem waniliowym na puch. dodać mąkę wymieszana z budyniem oraz proszkiem do pieczenia i delikatnie połączyć. Przełożyć do średniej wielkości tortownicy, wyścielonej papierem do pieczenia, wyrównać. Piec ok. 40 minut w 170 stopniach, na jasno złoty kolor, wystudzić.Galaretkę rozpuścić w połowie ilości wody podanej na opakowaniu. Schłodzoną śmietanę ubić z cukrem do smaku i wymieszać z rozpuszczona w odrobinie wody żelatyną. Biszkopt przekroić w poprzek na pół, posmarować dżemem i obłożyć oczyszczonymi, wydrylowanymi wiśniami. Posmarować śmietana i przykryć drugim krążkiem ciasta, posmarować dżemem i obłożyć reszta wiśni. Zalać tężejąca galaretką, a gdy zastygnie, udekorować tort reszta śmietany i wiśniami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: