3 jajka1/2 szklanki cukru2/3 szklanki mąki4 łyżki kartoflanki1 cukier waniliowy2 łyżeczki proszku do pieczenia2 (1) jogurt duży Fruvita wiśniowy15(7) łyżek syropu wiśniowego5(3) łyżeczek żelatynyopakowanie delicji wiśniowych4 galaretki wiśnioweduża śmietana 30 % ( 330 ml )Sposób wykonania:Przygotowujemy jasny biszkopt z 3 jajek - klik. Obudowujemy biszkopt sztywnym papierem, żeby nam się tort zmieścił.Do naczynia wlewamy 2 duże jogurty wiśniowe. Dodajemy 15 łyżek syropu wiśniowego. W ciepłej wodzie rozpuszczamy 5 łyżeczek żelatyny, następnie podgrzewamy, dodajemy do wiśniowej masy. Wstawiamy na 10 minut do lodówki, jak zacznie gęstnieć to wylewamy na biszkopt. Zostawiamy do całkowitego stężenia.Układamy delicje do góry czekoladą. W 2 szklankach wrzącej wody rozpuszczamy 2 galaretki wiśniowe. Zostawiamy do prawie całkowitego stężenia. Dodajemy dużą śmietanę 30 %, mieszamy. Wylewamy na delicje. Wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.W 3,5 szklanki wrzącej wody rozpuszczamy kolejne 2 galaretki wiśniowe. Zostawiamy do prawie całkowitego stężenia. Wylewamy na warstwę piankową. Wstawiamy do lodówki, aż wszystko zgęstnie.Smacznego !