ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomąka tortowa 170 gramówcukier 0,5 szklanekjajka 4 sztukbiałka 1 sztukproszek do pieczenia 1 łyżek deserowychsól 1 szczyptaHerbata 1 szklanekcukier według uznaniasok z cytryny według uznaniabratki według uznaniacukier puder według uznaniaśmietana kremowa 1 litrówcukier 2 łyżek stołowychtruskawki morożone 500 gramówWykonanie:Ubić mikserem całe jajka ze szczyptą soli na puszystą masę. Ubijając, dodawać stopniowo pół szklanki cukru. Dosypać porcjami mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać. Przełożyć do tortownicy, wyścielonej papierem do pieczenia i wyrównać.Piec ok. 30 minut w 170 stopniach, ostudzić. Zimny biszkopt przekroić na 3 krążki.Zmiksować śmietanę z rozmrożonymi truskawkami i 2 łyżkami cukru.Krążki nasączyć herbatą z cytryna oraz cukrem do smaku i przekładać masa truskawkową.Rozmieszać białko z łyżeczką wody. Bratki zanurzać w białku lub smarować pędzelkiem i obficie posypać cukrem pudrem. odstawić na 60 minut, aby białko całkowicie zaschło. Gotowymi kwiatkami udekorować tort.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: