Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 14(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 50 gramów
mąka ziemniaczana 85 gramów
proszek do pieczenia 1,5 łyżek deserowych
cukier 125 gramów
cukier 2 łyżek stołowych
jajka 3 sztuk
kakao 2 łyżek stołowych
wiśnie 450 gramów
czekoladki \"Mon cheri\" 20 sztuk
sok wiśniowy 300 mililitrów
śmietana kremowa 500 gramów
cukier waniliowy 2 sztuk
Śmietan-fix 1 sztukwiórki
czekoladowe 100 gramów
konfitura wiśniowa 2 łyżek stołowych
wiśnie koktajlowe według uznaniaWykonanie:Na gładką masę utrzeć
jajka, 3 łyżki
wody i 125g
cukru, dodać
mąkę, 50g
maki ziemniaczanej,
proszek do pieczenia oraz
kakao i dobrze połączyć. Ciasto przełożyć do średniej tortownicy, wyścielonej papierem do pieczenia, wyrównać. Piec 25 minut w 175 stopniach, wystudzić. Zimny
biszkopt przekroić wzdłuż. Na dolną część założyć obręcz tortownicy. 15
czekoladek pokruszyć i ułożyć na
biszkopcie. Wymieszać 35g
mąki ziemniaczanej z 4 łyżkami soku, a pozostały sok zagotować z 2 łyżkami
cukru. Dodać rozprowadzona
mąkę ziemniaczaną i gotować minutę. Wrzucić oczyszczone, wydrolowane
wiśnie. Kompot wyłożyć na
biszkopt. Chłodzić 2 h. Ubić 250g
śmietany z 1
cukrem waniliowym i zagęszczaczem, wyłożyć na kompot. Przykryć
biszkoptem i wstawić na 60 minut do lodówki. Ubić 250g
śmietany z
cukrem waniliowym. Odłożyć 8 łyżek, a resztą posmarować tort. Brzegi ozdobić wiórkami czekoladowymi. Tort udekorować kleksami
śmietany,
konfiturą,
czekoladkami oraz
wiśniami koktajlowymi.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaKomentarze:Autor:
jurkoData: 2009-12-26 dla milosnikow Mon Cheri....palce lizac.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: