ßßß Cookit - przepis na Torcik stracciatella

Torcik stracciatella

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 14
(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
blaty biszkoptowe kakaowe 3 sztuk
kawa rozpuszczalna 0,75 szklanek
jogurt kakaowy 150 gramów
śmietana kremowa 0,5 szklanek
jajka 2 sztuk
wiórki kokosowe 50 gramów
likier Malibu 6 łyżek stołowych
cukier 2 łyżek stołowych
żelatyna 1 łyżek deserowych
śmietana kremówka 1 szklanek
cukier 3 łyżek stołowych
żelatyna 1 łyżek deserowych
wiórki kokosowe 80 gramów
wiórki czekoladowe 50 gramów
Wykonanie:
Krem: łyżeczkę żelatyny namoczyć w 3 łyżkach zimnej wody i rozpuścić na ogniu. Jajka ubić na parze z 2 łyżkami cukru i wystudzić. Ubić pół szklanki kremówki i wymieszać z jogurtem. Kolejno porcjami dodawać ubite jajka i likier, a na końcu dodać rozpuszczona żelatynę i 50g wiórków kokosowych, wymieszać. Blaty ciasta nasączyć lekko posłodzoną kawą rozpuszczalną i przełożyć kremem. Torcik wstawić na 4h do lodówki. przed podaniem boki i wierzch tortu udekorować śmietaną ubitą z 3 łyżkami cukru i wymieszaną z łyżeczką rozpuszczonej żelatyny. Boki posypać wiórkami kokosowymi, a wierzch wiórkami czekoladowymi wymieszanymi z wiórkami kokosowymi.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/8898/Torcik-stracciatella