Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 14(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegoblaty
biszkoptowe kakaowe 3 sztuk
kawa rozpuszczalna 0,75 szklanek
jogurt kakaowy 150 gramów
śmietana kremowa 0,5 szklanek
jajka 2 sztuk
wiórki kokosowe 50 gramów
likier Malibu 6 łyżek stołowych
cukier 2 łyżek stołowych
żelatyna 1 łyżek deserowych
śmietana kremówka 1 szklanek
cukier 3 łyżek stołowych
żelatyna 1 łyżek deserowych
wiórki kokosowe 80 gramówwiórki
czekoladowe 50 gramówWykonanie:Krem: łyżeczkę
żelatyny namoczyć w 3 łyżkach zimnej
wody i rozpuścić na ogniu.
Jajka ubić na parze z 2 łyżkami
cukru i wystudzić. Ubić pół szklanki kremówki i wymieszać z
jogurtem. Kolejno porcjami dodawać ubite
jajka i
likier, a na końcu dodać rozpuszczona
żelatynę i 50g
wiórków kokosowych, wymieszać. Blaty ciasta nasączyć lekko posłodzoną
kawą rozpuszczalną i przełożyć kremem. Torcik wstawić na 4h do lodówki. przed podaniem boki i wierzch
tortu udekorować
śmietaną ubitą z 3 łyżkami
cukru i wymieszaną z łyżeczką rozpuszczonej
żelatyny. Boki posypać wiórkami kokosowymi, a wierzch wiórkami czekoladowymi wymieszanymi z wiórkami kokosowymi.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: