ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 14(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegoblaty biszkoptowe kakaowe 3 sztukkawa rozpuszczalna 0,75 szklanekjogurt kakaowy 150 gramówśmietana kremowa 0,5 szklanekjajka 2 sztukwiórki kokosowe 50 gramówlikier Malibu 6 łyżek stołowychcukier 2 łyżek stołowychżelatyna 1 łyżek deserowychśmietana kremówka 1 szklanekcukier 3 łyżek stołowychżelatyna 1 łyżek deserowychwiórki kokosowe 80 gramówwiórki czekoladowe 50 gramówWykonanie:Krem: łyżeczkę żelatyny namoczyć w 3 łyżkach zimnej wody i rozpuścić na ogniu. Jajka ubić na parze z 2 łyżkami cukru i wystudzić. Ubić pół szklanki kremówki i wymieszać z jogurtem. Kolejno porcjami dodawać ubite jajka i likier, a na końcu dodać rozpuszczona żelatynę i 50g wiórków kokosowych, wymieszać. Blaty ciasta nasączyć lekko posłodzoną kawą rozpuszczalną i przełożyć kremem. Torcik wstawić na 4h do lodówki. przed podaniem boki i wierzch tortu udekorować śmietaną ubitą z 3 łyżkami cukru i wymieszaną z łyżeczką rozpuszczonej żelatyny. Boki posypać wiórkami kokosowymi, a wierzch wiórkami czekoladowymi wymieszanymi z wiórkami kokosowymi.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: