Wykonanie
Dziś proponuję coś szybkiego i bez pieczenia. Wystarczy tylko ubić i schłodzić. Dzieciaki wprost przepadają za takimi słodkościami.
Do przygotowania potrzebujemy:4
jaja9 łyżek
cukru kryształu1 łyżka
kakao1 szklanka kwaśnej
śmietany1 opakowanie okrągłych
biszkoptów5 dag
żelatyny1 dowolna
galaretkamalinyWykonanie:
Żelatynę rozpuścić w 1 szklance
wody, a następnie podzielić na 3 części. Dno tortownicy wyłożyć
biszkoptami.2
jajka ubić dodać 3 łyżki
cukru kryształu i jedną część
żelatyny, przelać do tortownicy. Włożyć do lodówki, aby masa zastygła. W tym czasie ubić kolejne 2
jajka z 3 łyżami
cukru kryształu . Gdy ubite dodać 1 łyżkę
kakao i drugą część
żelatyny. Ostrożnie wylać na pierwszą część naszego torcika, również pozostawić do zastygnięcia.Gdy nasz torcik zastyga ubijamy kolejną warstwę:1 szklanka kwaśnej
śmietany i 3 łyżki
cukru, gdy ubita dodajemy ostatnią część
żelatyny. Wylewamy na ciemną warstwę. Na wierzchu układamy
owoce.
Galaretkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu, gdy zacznie tężeć, ostrożnie wykładamy na
owoce, pozostawiamy do całkowitego zastygnięcia.Smacznego!