Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
żeberka 1,5 kilogramówtłuszcz według uznania
mąka według uznania
natka pietruszki 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
kminek według uznania
majeranek według uznania
ziele angielskie według uznania
goździk według uznania
vegeta według uznania
piwo według uznania
cebula 600 gramówWykonanie:
Żeberka czyścimy i myjemy pod bieżącą letnią
wodą, osuszamy papierowym ręcznikiem kuchennym i porcjujemy. Następnie przyprawiamy
solą i
pieprzem, i obtaczamy w
mące. W ten sposób przygotowane
mięso smażymy na rozgrzanym
oleju na złoty kolor. Usmażone
mięso wyjąć i odstawić. Na tym samym
oleju co smażyliśmy
żeberka usmażyć
cebulę, pokrojoną w piórka, cały czas mieszać.Dodajemy wszystkie
przyprawy goździk i
ziele angielskie, które uprzednio zgniatamy. Dodać
żeberka, przyprawiamy
Vegetą dodajemy
piwo. Dusimy aż
mięso będzie miękkie. Przed samym podaniem posypujemy
natką pietruszki.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: