ßßß Cookit - przepis na Kapuśniok

Kapuśniok

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Kapuśniok
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 5
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
żeberka wędzone 300 gramów
kapusta kiszona 300 gramów
kminek 0,5 łyżek deserowych
cebula 1 sztuk
smalec 1 łyżek stołowych
mąka 1 łyżek stołowych
majeranek według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Żeberka zalać litrem wody i ugotować do miękkości. Oddzielić mięso od kości. Kapustę odcisnąć, sok wlać do wywaru z żeberek, a kapustę posiekać i dodać do zupy, doprawić kminkiem i gotować 30 minut. oczyszczona, posiekana cebule zeszklić na smalcu, oprószyć mąką i zasmażyć. Mieszając, dodać do zupy, zagotować i doprawić do smaku sola oraz pieprzem i majerankiem. Podawać z mięsem z żeberek i ziemniakami polanymi skwarkami.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Zupy
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12418/Kapusniok