Wykonanie
« Powrót  Kapuśniok
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
żeberka wędzone 300 gramów
kapusta kiszona 300 gramów
kminek 0,5 łyżek deserowych
cebula 1 sztuk
smalec 1 łyżek stołowych
mąka 1 łyżek stołowych
majeranek według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:
Żeberka zalać litrem
wody i ugotować do miękkości. Oddzielić
mięso od kości.
Kapustę odcisnąć, sok wlać do
wywaru z
żeberek, a
kapustę posiekać i dodać do zupy, doprawić
kminkiem i gotować 30 minut. oczyszczona, posiekana
cebule zeszklić na
smalcu, oprószyć
mąką i zasmażyć. Mieszając, dodać do zupy, zagotować i doprawić do smaku
sola oraz
pieprzem i
majerankiem. Podawać z
mięsem z
żeberek i
ziemniakami polanymi skwarkami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: