ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegożeberka wędzone 300 gramówkapusta kiszona 300 gramówkminek 0,5 łyżek deserowychcebula 1 sztuksmalec 1 łyżek stołowychmąka 1 łyżek stołowychmajeranek według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Żeberka zalać litrem wody i ugotować do miękkości. Oddzielić mięso od kości. Kapustę odcisnąć, sok wlać do wywaru z żeberek, a kapustę posiekać i dodać do zupy, doprawić kminkiem i gotować 30 minut. oczyszczona, posiekana cebule zeszklić na smalcu, oprószyć mąką i zasmażyć. Mieszając, dodać do zupy, zagotować i doprawić do smaku sola oraz pieprzem i majerankiem. Podawać z mięsem z żeberek i ziemniakami polanymi skwarkami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: