ßßß
Żeberka z cebulą duszone w piwie. Soczyste kawałki mięsa przygotowane na męski wieczór.Składniki:1-1,5 kg żeberek500 g cebuli500 ml jasnego piwa2 ziarna angielskiego ziela1 łyżeczka majeranku1 łyżeczka kminkugoździk1/2 łyżeczki rozmarynusól i pieprzmąkaolej do smażeniaŻeberka myjemy i kroimy na porcje. Przyprawiamy solą i pieprzem, a następnie oprószamy mąka. Żeberka obsmażamy na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor. Cebule kroimy w piórka i podsmażamy, dodajemy zmiażdżone ziele angielskie, goździk, majeranek, kminek, rozmaryn. Do naczynia żaroodpornego przekładamy żeberka, przykrywamy cebulą i zalewamy piwem. Przykrywamy i pieczemy 1,5 godziny w temperaturze 180*C.