ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegożeberka 1,5 kilogramówtłuszcz według uznaniamąka według uznanianatka pietruszki 1 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniakminek według uznaniamajeranek według uznaniaziele angielskie według uznaniagoździk według uznaniavegeta według uznaniapiwo według uznaniacebula 600 gramówWykonanie:Żeberka czyścimy i myjemy pod bieżącą letnią wodą, osuszamy papierowym ręcznikiem kuchennym i porcjujemy. Następnie przyprawiamy solą i pieprzem, i obtaczamy w mące. W ten sposób przygotowane mięso smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Usmażone mięso wyjąć i odstawić. Na tym samym oleju co smażyliśmy żeberka usmażyć cebulę, pokrojoną w piórka, cały czas mieszać.Dodajemy wszystkie przyprawy goździk i ziele angielskie, które uprzednio zgniatamy. Dodać żeberka, przyprawiamy Vegetą dodajemy piwo. Dusimy aż mięso będzie miękkie. Przed samym podaniem posypujemy natką pietruszki.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: