Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 5SkładnikLogo Ilość Czego
wołowina zrazowa 60 dekagramów
korniszon 5 dekagramów
musztarda 2 łyżek stołowych
cebula 30 dekagramów
śmietana 0.25 szklanek
sól według uznania
pieprz według uznania
przyprawy 2 łyżek stołowychWykonanie:
Mięso oczyścić z błon i ścięgien, umyć, osuszyć, pokrajać w plastry, zbić tłuczkiem.
Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w półkrążki. Jedną
cebulę razem z
korniszonami posiekać jak najdrobniej i wymieszać z
musztardą, przyprawić
solą i
pieprzem. Przygotowaną mieszaninę nakładać równomiernie na płaty
mięsa, zwinąć w ścisłe ruloniki. Ruloniki można spiąć, np. wykałaczkami, lub obwiązać bawełnianą nitką, zabieg ten jednak nie jest konieczny. Przygotowane zrazy lekko obrumienić na patelni do smażenia bez tłuszczu, przełożyć do rondla, obsypując
cebulą, oprószyć
solą i
pieprzem, dodać trochę
wody. Dusić pod przykryciem na małym ogniu, w miarę potrzeby podlewając wrzącą
wodą. Do miękkiego
mięsa dodać
śmietankę. Zagotować, sprawdzić smak sosu i ewentualnie przyprawić
solą i
pieprzem. Gotową potrawę wyłożyć na salaterkę, polać sosem, posypać
ziołami, podawać z dodatkiem
ziemniaków z
wody (1-2 szt. na porcję) i z surówkami.Uwagi:
przyprawy: 2 łyżki umytych posiekanych liści roślin przyprawowych (
szałwia,
pietruszka,
bazylia);
śmietana 9%Potrawy z
MięsaKomentarze:Autor: gienekrozpustnyData: 2010-01-28pychotkaAutor: jarrowData: 2009-10-24Bardzo przyjemny przepis, co prawda jest to wersja dla początkującego kucharza ale od czegoś trzeba zacząć.Autor: bASIULKAData: 2009-10-03super!!!Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: