ßßß Cookit - przepis na Wolowina w pigwowce

Wolowina w pigwowce

nazwa

Wykonanie

Gulasz wołowy z ogórkiem kiszonym
Składniki
40 dkg wołowiny gulaszowej
2 cebule
3 ogórki kiszone
1 łyżka musztardy francuskiej
1 kieliszek nalewki pigwowej
przyprawa do wołowiny
sól, pieprz
ognista mieszkanka przypraw (młynek)
Sposób przygotowania
Mięso zalać pigwówką, dodać musztardę i przyprawę do wołowiny, wymieszać i odstawić na noc do lodówki. W rondlu rozgrzać olej, obsmażyć mięso, dodać posiekaną w piórka cebulę, podsmażyć i zalać wrzątkiem, tak żeby zakrył mięso. Dusić do miękkości. Pod koniec duszenia dodać pokrojone w plasterki ogórki i doprawić do smaku. Podawać z ryżem lub kaszą.
Łączna liczba wyświetleń
Darmowy Hosting CBA.PL
Źródło:http://czarrnaodkuchni.cba.pl/gulasz_wolowy3.htm